Asunnon etsinnän haasteena on, että moni kohde näyttää paperilla ihastuttavalta, mutta ei käytännössä vastaakaan toiveita. Sen sijaan, että kiertäisit kuukausikaupalla metsästämässä unelma-asuntoasi, kerro meille mitä asunnoltasi haluat ja saat pian avaimet unelmakotiisi.

Koska katsomme asuntoja ammattilaisen silmin, osaamme valita nähtäväksesi asuntoja, jotka vähintäänkin täyttävät kriteerisi. Markkinoilla olevien asuntojen lisäksi myymme useiden yhteistyökumppaneidemme kohteita yksinoikeudella. Kun tiedämme mitä etsit, voi uusi kotisi asuntosi löytyä myös niiden joukosta.

Tutustu tarkkaan asunnon remontteihin

Kiinnostavan kohteen löydyttyä on tärkeää tutustua tarkasti taloyhtiön kuntoon ja tutkia, ettei suunnitteilla ole yllättäviä remontteja tai muita investointeja. Välittäjämme tutkii taloyhtiön paperit puolestasi ja varmistaa samalla, että saat kohteesta tarvittavat tiedot.

Ostotoimeksiannon myötä välittäjäsi huolehtii siitä, että saat oikeaa tietoa taloyhtiön remonteista ja niihin liittyvistä suunnitelmista myös silloin kun asunnon myyjä on yksityinen henkilö.

Vaadi kuntotarkastusta

Asunnon paperit eivät kerro kaikkea sen kunnosta. Kunnon selvittämiseksi asunnossa tulee tehdä ainakin kosteusmittaus, jolla tutkitaan, onko asunnon pesutiloissa havaittavissa kosteutta.

Omakotitaloissa, paritaloissa ja rivitaloasunnoissa on suositeltavaa tehdä kuntotarkastus, joka antaa tietoa asunnon kunnosta ja sen ikääntymiseen liittyvistä korjaustarpeista. Kuntotarkastus tehdään yleensä aistivaraisesti ilman rakenteiden avaamista eikä se siksi välttämättä paljasta syvemmällä piileviä ongelmia, kuten kosteutta tai rakenteissa piilevää asbestia. Yleensä tarkastus kuitenkin antaa osviittaa siitä, onko tutkimuksessa syytä edetä pidemmälle.

Kuntotarkastuksen tekee aina ulkopuolinen rakennustekninen asiantuntija. Jos kuntotarkastus tehdään kauppaneuvottelujen yhteydessä, sen kulut jaetaan yleensä puoliksi myyjän ja ostajan kesken.

Kysy lisääTietosuojaseloste

RE/MAX Eximas

Keskuskatu 8
04600 Mäntsälä
Puh. +358 19 688 3624
eximas@remax.fi